Vulnerabili fara masti?

Cine spune ca e usor sa-ti dai voie sa fii tu suta la suta in relatia ta amoroasa?
Este nevoie de acest lucru? DA, ESTE!

Cred ca procentul de oameni care a trecut prin diverse situatii neplacute in fostele relatii este destul de ridicat. Subsemnata se numara printre acestia…

Din pacate, multi dintre noi am inceput sa avem din ce in ce mai putina incredere in a putea fi cu cineva sau chiar a continua o relatie sanatoasa. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca, la fiecare “esec” ne inchidem si mai mult in noi, nu ne mai dam voie sa iubim la capacitatea noastra maxima, sau nu ne mai lasam iubiti si nu ne mai dam voie sa fim vulnerabili.

Am fost nevoiti sa “invatam” ca a fi vulnerabil este o greseala care nu poate fi repetata din teama de a nu fi din nou raniti, inselati sau altceva.
Recunosc ca este destul de dificil sa poti fi optimist cand e vorba de o noua relatie si clar nu ne putem arunca cu capul in fata, inainte sa iti dai seama ce simti pentru acea persoana. Merita sa te lasi sa fii vulnerabil sau nu?

Parerea mea e ca daca simti ca acel om este pentru tine, ACTIONEAZA! Nu te mai lasa infranat de absolut nimic. Da-ti voie sa iubesti, sa fii iubit, sa fii vulnerabil, sa iti dai mastile jos complet si sa fii tu cel autentic.
Este greu? Da, insa merita iar tu MERITI!

Cu tot “antrenamentul” meu, tot am uneori scapari, pentru ca imi las mintea sa ma conduca… si ma leg de orice chichita pentru a fi nesuferita si a-l face pe iubitul meu sa ma respinga. In capul meu uneori consider ca e mai bine sa pun punct eu decat sa puna el mai tarziu, cand cu siguranta isi va da seama ca “nu merit efortul”. Recunoasteti programul?
Eu am fost mai norocoasa si am dat peste un incapatanat iar spre surprinderea mea am ales amandoi sa continuam…

Un exercitiu de a testa omul cu care doresti sa incepi o relatieĀ este sa ii arati mai intai partile “urate” ale tale. Da, ai inteles bine. Atunci cand noi ne aratam partile mai putin frumoase ale noastre inca de la inceput iar persoana respectiva poate trai cu ele si le accepta, abia atunci iti poti da seama ca esti in relatia potrivita si iti poti arata din plin tot ce ai mai frumos in tine. Eu am mers la intalnire nemachiata, in pantofi sport si pantaloni de training, parul vraiste, aproximativ cum stau acasa.

Nu am primit reclamatii insa mai este timp šŸ¤£.

Probabil ca “expertii” in relatii mi-ar da “in cap” cu acest exercitiu, insa ganditi logic… daca noi incepem o relatie cu masti, la un moment dat obosim si incepem sa le dam jos. Apoi incep reprosurile: nu mai esti persoana pe care am cunoscut-o!

Ba da, ai obosit si abia acum esti cel autentic!

Atunci vin si intreb, nu mai bine suntem autentici inca de la inceput ca sa nu mai pierdem timpul si energia intr-o relatie cu o persoana care nu ne accepta si “defectele”?