Viata ca o telenovela

Cine nu isi doreste o viata de cuplu ca in telenovele, plina de romantism si de toate dulcegariile pe care unii dintre noi le vedem doar in filme… si cum unii dintre noi chiar le vedem doar in telenovele si in cateva cazuri rare de prin preajma? Hai sa ne dam niste apa rece pe fata… macar asa… sa nu facem naiba diabet!

Ma amuza faptul ca noi femeile avem astfel de pretentii si filme in cap, mai ales cand vine in viata noastra o “prospatura” si zicem gata… asta este! Pana te convingi (sau te convinge) ca nu este, nici macar dupa ce ai dat tot ce se putea da din tine pentru ca lucrurile sa fie bune. Cel mai dragut e atunci cand ai impresia ca tu esti vinovata, ca poate nu ai dat destul…Si mai misto este cand iti suni prietenele apropiate sa le povestesti de individ si ele iti confirma, evident, gandurile pe care le ai, insa vrei sa te minti in continuare, poate – poate mai e vreo portita.

Ei bine, nu mai exista nicio portita acolo unde nu se doreste a fi. Intr-o relatie exista doua persoane(cel putin) iar daca acele doua persoane nu trag la caruta in aceeasi directie.. se rupe jugul oameni dragi… Oricat de frumos ne-ar minti mintea, tot aiurea se duc lucrurile.

Dar ce credeti, daca se rupe jugul e de bine, nu trebuie decat sa deschidem ochii mai bine si sa ne invatam lectiile, ca doar nu degeaba primim bobarnacele de la Doamne Doamne. Trebuie doar sa vrem.

Barbatii, in schimb, au o minte extrem de lejera, lor le place sa vaneze… nu se gandesc ei la telenovele si dulcegarii, unii au uitat chiar si ce este acela romantism… probabil ca atunci cand aud acest cuvant se uita pe goagal sa citeasca definitia lui.

Noi femeile avem o minte foarte intortocheata, luam o situatie si o intoarcem pe toate partile si indiferent la ce concluzie ajungem, daca i-o spunem unui barbat, se blocheaza ala de face scurt circuit. Probabil se si complexeaza, va crede ca e prost dar de fapt ei gandesc mult mai simplu… sa nu uitam ca ei cand se uita pe harta trebuie sa inchida radioul pentru ca pot face un singur lucru odata. Nu pot asculta muzica si sa se uite si pe harta in acelas timp. 

Concluzia mea este ca viata chiar e ca o telenovela, buna sau rea…fiecare decide pentru el.

Astazi insa, pentru mine incepe un nou episod…cu ce sa ma imbrac?

La recitire,

Marina