Tu, femeie!

Mi-am luat rolul de terapeut in serios chiar dinainte sa stiu ca aceasta va fi calea mea si am incercat ca atunci cand am fost intrebata de anumite lucruri “existentiale” sa dau raspunsuri cat mai apropiate de adevar. Adevarul este desigur, al meu, in acord cu ceea ce simt eu si cu experienta mea de viata.

Cei care aleg sa urmeze acest adevar, pot spune daca au fost ajutati sau nu, inspirati sau nu.

Mă îndrept asupra ta femeie, pentru ca te iubesc, și doresc sa te intreb:

Ce iti dorești tu de la viață? Vrei sa fii iubita, apreciata, respectata, iti doresti sa gasesti pe cineva cu care sa calatoresti in aceasta viata?

Daca da, te intreb acum ce faci pentru toate acestea, care sunt acțiunile tale?

Cum faci tu sa cresti ca persoana, ca spirit, ca femeie?

Ce inseamna pentru tine sa fii femeie?
Sa ai grija de casa, sot si copii, sa gatesti, sa ai casa luna tot timpul sau sa faci toate acestea, insa in ordinea prioritatilor si sa te gandesti si la tine?

Ai intrebat vreodata un amic barbat despre felul in care vede el femeia ideala langa care si-ar petrece restul vietii?

Poti pune in balanta raspunsul si, adaugand propriile tale valori si principii, te vei transforma!

Ce faci cand un barbat iti arata lipsa de respect? Bagi capul in pamant si o iei personal de parca o si meriti, sau ii dai o replica inteligenta fara a te incarca energetic si fara tonul tipic de parca l-ai si lua la palme?

Eu personal aleg sa fiu femeie, iubita si  mama, insa ma pun pe primul loc. A te pune pe primul loc nu inseamna sa fii o mama denaturata, o iubita egoista sau o femeie lenesa.

A te pune pe primul loc inseamna sa te iubesti, sa te respecti si sa iubesti.

Parerea mea este ca atunci cand te iubesti, ai energia necesara pentru a-i iubi si pe ceilalti. De aici vine energia pentru a avea grija de tine, ai spor la curatenie si gatit, faci lucrurile pe care le ai de facut mai cu drag.

Aminteste-ti de tine, de placerile si pasiunile tale, nu este nevoie sa gatesti toata ziua, macar odata pe saptamana alege sa mergi la un restaurant. Nu este nevoie sa ai casa lună permanent, ai dreptul sa te odihnesti, sa faci si lucruri pentru sufletul tau… poate un hobby.

Ai dreptul sa spui nu, atunci cand nu doresti sa faci un lucru… nu iti mai “calca pe suflet ca sa fie bine”, de aici apar frustrari pe care nu le vindeci usor iar uneori aduc la fisuri grave in relatie, dar mai important, in relatia ta cu tine.

Imi doresc sa iti pui aceste intrebari si sa iti doresti sa cresti si sa fii in fiecare zi cea mai buna versiune a ta! 

La recitire,

Marina