Tigara

M-am apucat de fumat la o luna dupa ce am implinit 35 de ani, probabil din “prostie” (daca ii intrebi pe fumatori de ce s-au apucat de fumat, probabil ca 90 % vor raspunde ca dintr-o prostie).

Pe atunci lucram si intr-o corporatie (terapiile le faceam in timpul liber) si eram cumva “furioasa” pe fumatori pentru ca isi luau pauza de tigara cand lumea iti era mai draga si treaba mai multa.

Treceam printr-o perioada mai ciudata a vietii mele cand am decis sa fumez si eu…

 Asa, ziceam eu, ii voi intelege mai bine si pe ei (pe fumatori). Era o scuza, bineinteles.


Nu pot spune despre mine ca sunt o fumatoare inraita (ma limitez la 3-4 pe zi). Pot incadra insa acele momente la rubrica de ‘rasfaturi’ pentru ca am descoperit ca atunci sunt doar eu cu mine si imi place asta.

Cred ca toata viata am fugit de singuratate si nu-mi placea sub nicio forma sa fiu singura pana am descoperit si motivul, pe care il voi dezbate cu o alta ocazie.

Am observat ca atunci (si nu numai) imi vin idei creative despre cum sa fac urmatoarea meditatie la grup, despre ce sa mai desenez, despre ce articol sa mai scriu, poate ce sa gatesc si alte lucruri care antreneaza creativitatea, inclusiv gandurile ego-ului care evident mai apar din cand in cand si le privesc amuzata.

Sa nu intelegeti ca incurajez acest “comportament” pentru ca eu insami nu ma gandesc sa o lalai asa la nesfarsit, ba chiar dimpotriva, insa e important pentru noi toti sa gasim momente in care sa fim doar noi cu noi, sa ne observam mintea creatoare si cum ne poate aceasta surprinde intr-un mod placut sau nu…

Nu stiu daca varsta e de vina , insa dupa acele momente “ciudate” din viata mea, am simtit pur si simplu sa ma revolt putin si sa invat rebeliunea pe care copiii mei o au inca de mici (am spus de multe ori ca eu invat de la copii, ei de la mine mai putin ), pe care eu nu am avut niciodata curaj sa o adopt… ca nu e demn de mine…… si se pare ca imi place, parca viata mea abia acum incepe sa prinda contur si sa-mi dau voie sa fiu eu, cea fara masti.

La recitire,

Marina