Tara Soarelui Rasare

Inca de mica am admirat Asia, in special Coreea de Sud si Japonia si imi placeau baietii care aveau fizionomia de asiatic. Pana de curand nu intelegeam de ce, avand in vedere ca nu am fost niciodata acolo si nici internet nu era pe vremea aceea.

Am avut sansa ca in noiembrie 2019 sa merg totusi in Japonia si am facut tot posibilul sa ma bucur de fiecare clipa petrecuta acolo. In cele doua saptamani cat am stat, am avut grija sa vizitez tot ce se putea si m-am lafait in si cu mancarea lor, un deliciu! Am constatat ca ei mananca extrem de sanatos si cam toata mancarea se bazeaza pe legume si peste. Nu am crezut niciodata ca pot manca “de post”, sa ma bucur si sa ma si satur atat de bine ca uneori nici nu mai aveam nevoie de pranz.

Cat despre locuri…

Din pacate nu am putut intra in castelul Osaka pentru ca se inchidea exact cand am ajuns, insa am apucat sa vizitez gradina exterioara si evident am facut o tona de poze locului si castelului din afara.

Ce m-a surprins?
Faptul ca strazile lor sunt atat de curate desi nu exista vreun cos de gunoi pe strazi.
Nu am vazut pe nimeni care sa bea, sa manance sau sa fumeze pe strada. In trenuri erau peste tot afise de genul ” Uita-te in jurul tau, e posibil ca cineva sa aiba nevoie de ajutor”.

Este lesne de inteles cat de mult mi-a placut Osaka si ca v-o recomand ca si destinatie fara doar si poate.

Neaparat sa vizitati parcul in care este si castelul cu acelasi nume, sa va bucurati de verdele viu al bonsailor, de gradinile lor sublime, de aerul boem si de starea minunata pe care toate acestea v-o dau.
Daca vorbele mele nu v-au convins sau daca aveti nevoie de confirmari, aveti si poze sa salivati si voi :).
Un accesoriu pe care este musai sa il aveti daca ajungeti acolo…aparatul foto. Fiecare pas merita imortalizat, fara doar si poate!

One comment

Comments are closed.