Rasfat

Abia dupa ce o intreb pe Monica ce articol ne lipseste din grila si imi zice ca la rubrica ‘Rasfaturi’ nu prea avem articole, parca m-a lovit trenul!

Ce as putea sa scriu despre cum ma rasfat? Adevarul e ca de cand ii am pe copii, nu ca ar fi vina lor, am uitat undeva pe drum ca si eu am nevoie de rasfat (faptul ca mananc ciocolata pe ascuns nu se pune,nu?).

Cum ‘baia de soare’ o servesc cu zgarcenie in aceasta perioada, astazi mi-am reamintit ca aproape nimic nu se compara cu o baie fierbinte in care stau cate o ora. Daca mai pun si niste sare de baie (pe care de data asta jur ca nu o mai confund cu zaharul vanilat, dar asta e alta poveste ) acolo ma uita Dumnezeu. 

Reteta unei bai care sa iti ‘asigure’ starea de foarte bine si de relaxare?

Eu nu intru in baie fara telefon, si nu ca sa stau in cada pe ‘feisbuc’ sa vad cate like-uri am la ultima postare, sau daca cineva anume mi-a dat like(asta o fac dupa baie) ,ci ca sa imi pun muzicuta (nu orice muzicuta), muzica de meditatie (v-am spus oare ca imi place sa meditez?). Astfel ca selectez din lista ce imi suna mai interesant, de obicei ceva care dureaza multe ore ca sa nu stau sa schimb tot timpul melodia si imi iau pozitia creierului si a mintii odihnite si relaxate. Sau ce? Voi nu va relaxati instant cand intrati in cada? Eu ma simt ca la spa, imi liseste limonada, dar nu e o idee rea pentru data viitoare…

Sa nu uit…muzica tare sa nu aud daca i se face cuiva dor de mine sau daca se ingrijoreaza ca m-am scurs pe conducta odata cu apa. Bine ca noi romanii nu avem convingerea filipinezilor (parca), ca daca stai prea mult in apa calda faci temperatura, ca eram sub tratament nonstop.

A nu se intelege din acest articol ca baia este un rasfat pentru mine pentru ca nu ma spal zilnic :)). Dusurile fulger fac parte din cotidianul oricarei mame- stiu sigur ca ma intelegeti.

Simt ca in aceasta perioada voi avea timp sa imi reamintesc sau sa descopar noi rasfaturi, pentru minte, corp si suflet (suna utopic?) pe care, cu siguranta, le voi impartasi aici.

La recitire!