Parenting???

Ce parenting, ce cursuri si ce carti pentru “educarea copiilor”??? Pe bune? Oare cine se ocupa cu aceste lucruri chiar asa procedeaza? In primul rand ei or avea copii, si daca da, ei sunt parinti dupa carti?

Pai sa ne intelegem si sa va explic eu cum sta treaba cu un copil ambitios, de parca uneori face totul “pe dos” doar sa te scoata din minti si dupa ce ma calmez imi dau seama ca am cei mai intelepti copii, mult mai intelepti chiar decat mine, ca uneori ma uimesc si ma intreb cum de m-au ales tocmai pe mine sa le fiu mama???

Ce, nu stiati ca noi ne alegem parintii inainte sa ne nastem? In functie de ce lectii dorim sa invatam pe Pamant, ne alegem oamenii pe care ii vom intalni pe parcursul vietii, nimic nu e intamplator si nimeni nu vine in viata noastra fara sa aiba si cel mai mic aport in evolutia noastra, chiar si cel cu care ne intalnim o singura data pe drum, tot noi am ales. Am uitat insa sa fim prezenti si sa observam fiecare detaliu din viata noastra, dar aceasta este o alta discutie, sa ne intoarcem la copiii nostri. Pai m-am apucat sa citesc o carte, cica despre cum sa ne intelegem copiii mai bine si m-a bagat in istoria antica greceasca cu arhetipuri si cum au aparut ele … pai cum sa va spun … nu ma intereseaza asa ceva … adica scuze celor carora le-a placut cartea insa eu m-am oprit dupa primul capitol.

Ce mi-a placut in schimb foarte tare si a fost de ajutor, “Cele 5 limbaje de iubire a copiilor”, asta da, chiar te face prezent la tine si la copiii tai si pot spune ca ajuta si in relatia de cuplu pentru cei care doresc sa o imbunatateasca dar este separat si pentru adulti facuta o carte, nu am citit-o dar am banuit ca sunt aceleasi lucruri pentru ca.. ce ar putea fi in plus… mai trebuie sa si simtim oricum si sa facem niste lucruri nu numai sa citim carti.

Deci dragi parinti, concluzia aici este ca ar fi bine sa mai ascultam si de copii si sa ne lasam educati, ei sunt mai buni profesori pentru noi decat suntem noi pentru ei.

La recitire,

Marina