Oare dorul doare?

Ai analizat vreodata ce inseamna dorul? Sa-ti fie pur si simplu dor de o persoana? Oare dorul doare?

Eu am facut asta si am ajuns la niste concluzii.

Hai sa iti spun si tie!

Parerea mea este ca “dorul” este de mai multe feluri: atunci cand ai fost parasit si iti este dor de acea persoana sau ai parasit la randul tau si observi ca sunt anumite “parti” de care ti-e dor, cand iti sunt plecati copiii sau partenerul de viata intr-o calatorie, cand cineva drag dispare dintre noi.

Probabil te intrebi de ce dorul este diferit, pentru ca dorul este dor…

Ei bine, eu il vad diferit pentru ca: in momentul in care iubesti o persoana care dupa o perioada te paraseste, dorul care intervine este din cauza atasamentelor fata de acea persoana. Intervin dezamagiri, pentru ca acolo au fost investite si asteptari… in functie de cat de lunga a fost relatia respectiva sunt si amintiri pe masura si atunci avem de ce sa ne “agatam”. Cu cat ne agatam mai mult de trecut si de partile frumoase care tot ruleaza in mintea nostra, cu atat “dorul” devine si mai mare.

Nu ne dam seama ca de fapt nu facem decat sa ne tot intoarcem in trecut si sa incercam sa retraim acele senzatii si clipe frumoase. In momentul in care suntem dezamagiti, e clar ca au fost multe asteptari acolo investite. Ca e rau sau ca e bine… pe tine te ajuta asta?

In momentul in care tu ai iesit dintr-o relatie si apare dorul de acea persoana sau de anumite clipe petrecute impreuna, parerea mea este ca ai avut asteptari de la noua ta viata care nu s-a petrecut chiar asa cum iti doreai si incepi sa te gandesti daca nu cumva ai facut alegerea potrivita. Mai exista si varianta ca persoana respectiva sa fi agatat de tine carlige si stringuri energetice care te fac sa iti retrimiti atentia acolo.

In toate situatiile de mai sus mai exista cateva variante. In momentul in care dorul “doare”, este posibil ca tu sa iti fi lasat “bucatele de suflet” agatate de acea persoana si este necesar sa ti le recapeti. Noi avem tendinta de a ne lasa cate o bucatica din noi la fiecare persoana de care ne atasam. Nu spun de fiecare persoana pe care o iubim pentru ca acolo unde este atasament, de fapt nu este iubire. De ce facem asta? Unul dintre motive este ca noi proiectam mastile pe acele persoane si le vedem asa cum vrem noi sa fie, nu cum sunt cu adevarat. Desigur motive sunt mai multe…

Foarte mare atentie la copii sau la partenerul de viata, cand sunt plecati, ce fel de dor va apuca. Daca este dorul de “eu ce ma fac acum”, “nu-mi place viata fara…” sau “nevoia de apropiere”, “dorinta” etc… sau pur si simplu este “imi place de mine cand sunt langa tine”!

Cu exceptie ultima insa, restul sunt doar atasamente, carlige, stringuri si bucati de suflet cedate catre acele persoane. Dorul este o emotie de vibratie joasa! In relatii, de multe ori facem greseala de a ne da puterea si de aceea vin si frustrarile drept consecinta.

Avem de recuperat bucati din sufletul nostru si de la persoanele decedate si de care ne este dor. Este necesar sa ne reintregim si sa le trimitem si lor inapoi bucatile de suflet ramase la noi. Acest lucru este extrem de important pentru ca “dincolo” sa fie cat mai linistit acel suflet.

Daca vrei sa te “reintregesti” si sa cureti carligele si stringurile, scrie-mi un mesaj pe pagina mea de facebook trezirea spiritului si cere o programare.

La recitire,

Marina