Mila si compasiune

Mila este o emotie de vibratie foarte joasa, cu care majoritatea dintre noi suntem obisnuiti. 
In momentul in care simti mila, te-ai bagat deja in suferinta celui despre care tu crezi ca e demn de mila, si, evident ca ti-ai scazut vibratia.

Cu cat empatizezi cu cei “demni de mila”, cu atat observi ca ai din ce in ce mai putina energie. Ajungi acasa epuizat si dai vina pe job, colegi sau cine stie ce.
 Mila mai este folosita si ca santaj emotional din partea celor carora le place sa fie in postura de victima, se hranesc cu asta si chiar nu le pasa de altceva, decat sa isi primeasca “hrana”, adica energia ta.

Compasiunea, in schimb, inseamna a fi observator si a transmite iubire fata de spiritul persoanei care trece prin situații poate neplacute. Prin compasiune poti intelege suferinta persoanei, insa esti observator, nu te bagi in emotii de joasa vibratie, ba dimpotriva, simti iubire pura si intelegere.
 Un exemplu de compasiune pe care il voi tine minte toata viata, a fost cand, cu ceva timp in urma, am trecut pe langa o vrabiuta cazuta pe trotuar. Credeam ca doar se odihneste, insa, cu cat m-am apropiat, am observat ca nu mai exista sufletelul in corpul ei. Am scos un servetel, am luat-o si am pus-o pe iarba pentru a avea Mama Pamant grija de corpusorul ei care era cald inca. Am fost foarte atenta la ceea ce simteam si am constatat ca simteam doar iubire fata de acea vrabiuta si abia atunci am putut sa fac diferenta dintre mila si compasiune. Am stiut ca misiunea ei a fost incheiata si i-am trimis recunostinta si iubire. 
Asa ca dragilor, simtiti iubirea din voi si lasati-o sa se imprastie si in afara voastra. Cu cat simtiti mai multa iubire, cu atat o emanati si in afara voastra si ce credeti? Se intoarce la voi inzecit. Iubiti fara asteptari, dati-va voie sa fiti voi cei care sunteti cu adevarat: IUBIRE! 

La recitire,

Marina