Malta

Din primul moment in care am pasit in Malta, am ramas pur si simplu uimita.

Culoarea cladirilor, aerul, asemanarea ( in mintea mea) cu o mica Grecie, totul diferit fata de locurile prin care am mai fost.

Din prima clipa am realizat ca am mai fost in alta viata pe aceste meleaguri … prea imi erau cunoscute desi nu am mai fost niciodata aici.

Am avut noroc de vreme frumoasa pe toata perioada in care am vizitat Malta, asa ca am luat la pas cat am putut de mult si spre surprinderea mea, a fost unul din putinele locuri in care pur si simplu nu poti lasa aparatul foto inchis.

Am stat intr-un satuc micut insa foarte dragut, iar vila la care am stat a fost peste asteptari…cine se gandea ca intr-un satuc, casele locuitorilor sunt mult mai frumoase si confortabile decat la hotel?!?

Nici nu stiu despre ce sa va spun mai intai asa ca le iau pe cele mai importante …

Malta- un oras minunat

Cel mai mult mi-a placut Castelul Cavalerilor Maltezi. Din Malta, binenteles. Cochetel, foarte mare ( aproape ca m-am ratacit… trecem peste, eu ma ratacesc in orice loc care imi place). Aici poti vizita muzeul, te poti plimba, poti sa stai sa bei cafeaua sau chiar sa iei masa. E absolut incredibila cafeaua de sus de la terasa… are gustul mai bun.

Malta- un oras minunat

Oraselele nu sunt foarte departe unul de celalalt, poti merge cu autobuzele lor( niste cutii de suc cu roti), va va placea cursa cu acesti soferi… cui ii place adrenalina, parca sunt toti vitezomani dar in sensul bun. Pe mine m-a pufnit rasul la un moment dat… cum sa circuli cu asa viteza pe aceste stradute inghesuite? Se vedea clar experienta…

In capitala, Valletta, puteti sta si o saptamana si nu va plictisiti. Este atat de frumos orasul incat iti vine sa il iei la pas in fiecare zi. Eu m-am indragostit si va las cateva poze sa va indragostiti si voi, pozele spun mai multe decat pot eu exprima in cuvinte. 

Malta- un oras minunat