Echilibrul real

Dupa rau vine bine sau dupa bine vine rau!

Cui ii este cunoscuta aceasta expresie?

Poate va sochez cand va spun insa ca este reala… sau cel putin o parte din ea.

De cate ori nu vi s-a intamplat sa va fie pur si simplu frica sa va bucurati prea tare de un lucru, pentru ca va gandeati ca nu cumva sa vina ceva neplacut dupa?

Ei bine, partea reala din aceste situatii este ca, de fapt nu suntem complet in echilibru. In momentul in care exageram cu entuziasmul sau cu tristetile, noi avem nevoie sa ne echilibram astfel incat ne creem situatii pentru a se intampla acest lucru. De ce spun ca noi le creem? Pentru ca, sa nu uitam, noi materializam ceea ce gandim, rostim si simtim.

Luam ca exemplu o relatie la inceput de drum – daca iti place persoana respectiva, te entuziasmezi foarte tare si incepi sa iti faci diferite filmulete in mintea ta. Daca primesti si atentia dupa care ravnesti si alte lucruri pe care poate nu le-ai mai primit de mult timp, si mai mare entuziasmul.
Ce se intampla pentru a te echilibra? In urmatoarele zile, persoana respectiva probabil ca va fi ocupata cu diferite lucruri, nu iti va da atentia cu care erai obisnuit/obisnuita si iar incep filmele in mintea ta, doar ca de data asta pe partea negativa… Va este cunoscut acest scenariu?

Sigur ca nu… dar cunoastem pe cineva…

Cum ne putem echilibra?
Acceptand cu maturitate si intelepciune ceea ce vine spre noi, indiferent ce este. In momentul in care primim o veste “proasta”, este extrem de important modul in care preluam aceasta veste si ce facem mai departe. Daca alegi sa te victimizezi si sa cazi in vibratii joase, vei da nastere unui domino de situatii mai putin placute. Daca alegi sa fii observator si sa intelegi ca “tot raul spre bine”, vei vedea ca lucrurile se aseaza si nu spun ca “timpul le rezolva pe toate”, spun ca tot ceea ce se intampla, se intampla cu un motiv. Motivul este evolutia noastra.

Nimic nu este intamplator, fiti atenti la semne si sincronicitati, fiti atenti la ce va dicteaza inima si actionati in consecinta.

Echilibrul se produce cand incepi sa te detasezi. Sa te detasezi de tot ce inseamna material si oameni. A nu se intelege sa nu te bucuri de material si oameni, te bucuri in continuare, esti recunoascator pentru ceea ce ai si pentru oamenii din viata ta, insa nu te atasezi, ii iubesti. Iubirea nu inseamna sa fii atasat. In momentul in care iubesti cu adevarat, ii oferi acelei persoane toata libertatea de care are nevoie, evident alegerea ii apartine cand e vorba sa faca ce vrea cu ea insa acest subiect il vom dezbate cu drag in alt articol.

Veti sti ca sunteti in echilibru in momentul in care deveniti observatori, fara judecata, in momentul in care ai invatat sa fii recunoscator fara entuziam exagerat, in momentul in care primesti in viata situatii pe care in mod normal le-ai considera neplacute ( ba chiar esti recunoscator si pentru acest lucru, pentru ca asa iti dai seama unde mai ai de vindecat si de lucrat tu cu tine), nu te mai afecteaza, pur si simplu esti in acceptare.

La recitire,

Marina