Durerile de spate

Durerile de spate sunt destul de frecvente in randul adultilor. Multi insa nu stiu ca aceste dureri de spate vin in urma anumitor convingeri si tipare vechi care trebuie neaparat eliberate, anulate, transmutate.

Unele dintre convingerile gresite pe care le au persoanele cu dureri de spate, au legatura cu comunicarea cu Dumnezeu, posibil ca relatia lor cu Divinitatea sa se fi racit in urma anumitor situatii neplacute aparute in viata lor. Aceste persoane s-au revoltat iar la nivel subconstient au aparut griji in privinta sustinerii.

Spatele este sprijinul nostru. In momentul in care nu ne mai simtim sprijiniti, apar probleme si dureri de spate. In momentul in care apar deja dureri foarte mari, e foarte clar ca trebuie lucrat la convingeri si emotiile care au dus pana acolo cat mai repede.

Ce mai face spatele?

Ei bine, el ne protejeaza si de situatiile sau de persoanele care ne fac sa ne simtim neputinciosi, in acel moment ne intoarcem cu spatele la acestea. Astfel credem ca ne protejam, insa daca “greutatile” sunt prea mari, ajunse chiar insuportabile, spatele va suporta consecintele.

In spate se mai ascund si experiente de suferinta profunda, pur si simplu pentru ca “dor” foarte tare, alegem sa le ascundem “la spate” insa acest lucru nu face decat sa reprimam aceste dureri, in loc sa le vindecam.

Dureri de spate mai apar si cand ne simtim tradati, mai ales de persoanele apropiate. Cu cat persoana este mai apropiata, cu atat “lovitura in spate” e mai puternica.

In momentul in care postura spatelui nu este dreapta, incepem sa ne cocosam, ne simtim slabi, supusi unei situatii sau persoane si nu ne place acest lucru.

Sunt foarte multe convingeri in plus care ne afecteaza spatele, si in functie de zona durerilor. Cu un terapeut holistic bun, convingerile negative pot fi anulate si inlocuite cu convingeri care “indreapta” spatele dar si sufletul.

Daca simtiti ca rezonati cu ceea ce scriu si ca va pot fi de ajutor, nu ezitati sa ma contactati. Ma gasiti aici!

La recitire,

Marina