Cine spune ca nu putem manca drob oricand ne dorim ? Sa nu mai spunem ca este foarte sanatos si super satios !
Celor carora nu le este permisa carnea de porc in alimentatie, dar nu numai, se pot bucura din plin de aceasta delicatesa.
Va prezint o reteta de drob cu legume in crusta de sos barbeque pe care o puteti prepara oricand aveti pofta de asa ceva.
Timp de preparare:50-60 de minute
Ingrediente necesare:
- 400 gr naut fiert
- 2 bucatele de telina tocate marunt
- 1/2 legatura de marar fresh
- 1/2 ceapa rosie tocata marunt
- 1/2 fir de praz tocat
- 1 ceapa verde tocata
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de bulion
- 2 linguri seminte de in macinate
- 150g pesmet sau daca nu consumati gluten fulgi de ovaz
- 1 lingurita boia afumata
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri de lapte de soia( fara zahar de preferat)
- 2 linguri ulei de cocos sau masline (eu am folosit cocos)

Pentru glazura de sos barbeque
- 1 lingura sirop de agave
- 60 gr bulion
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura boia afumata
- 1 lingura usturoi granulat
- 1 lingura otet de mere
Mod de preparare
- Preancalziti cuptorul la treapta 4 (200 C)
- Intr-un blender adaugati ingredientele pentru drob ( in afara de cele pentru glazura) si amestecati-le pana ce obtineti o textura grunjoasa (nu trebuie sa fie prea fina)
- Pregatiti o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt si turnati compozitia in ea
- Dati la copt pentru aprox. 30 de minute
- In timp ce drobul de coace pentru 30 de minute, pregatiti glazura de sos barbeque, amestecand intr-un castron toate ingredientele.
- Dupa ce drobul s-a copt, intindeti glazura peste drob si mai coaceti inca 20 de minute.

Noi am servit drobul cu broccoli, cartofi fierti si smantana de caju ❤
O minunatie! Atat am de zis.
Sper sa va bucurati de reteta si ne auzim cat de curand cu noi surprize.
Numai bine si nu uitati sa mancati responsabil!
*articol preluat de pe https://veglifestylesite.wordpress.com/