Drob de pui

Drob de pui este o reteta perfecta pentru cei carora nu le plac organele de miel. Este un aperitiv gustos, aromat si proaspat (datorita verdeturilor pe care le folosim cu generozitate), nelipsit de pe masa de Paste.

Ingrediente:

  • 500 g ficat de pui
  • 250 g inimioare
  • -3 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • -1 legatura marar
  • -1 legatura patrunjel
  • 10 oua
  • sare, piper
Drob de pui organeDrob de puiDrob de pui ingrediente

Mod de preparare:

Am pus la fiert ficatul si inimioarele impreuna cu 2 cepe si un morcov mare, pentru gust.

Odata fierte si racite organele de pui, urmeaza operatiunea tocat. Desigur ca le puteti da prin masina de tocat, insa noua ne place sa simtim bucatele atunci cand mancam. Orice varianta ati alege, va asiguram ca rezultatul va fi la fel de gustos.

Verdeata, tocata marunt, se adauga peste ficatul si inimile tocate, se amesteca bine, se adauga sarea si piperul si omogenizam iar. Toata aceasta compozitie va fi imbogatita de cele 10 oua care vor ‘inchega’ minunatia de drob.

Drob de pui
Compozitia pentru drob am pus-o in tavi de chec

Il punem in forme (noi folosim tavi pentru chec) si il bagam in cuptor (preincalzit) pentru 40- 45 de minute. Aproape de final, pentru a obtine o crusta frumoasa, turnam peste el un ou batut bine cu putina pasta de rosii.

Va recomandam sa il lasati sa se raceasca inainte de a-l scoate din forme pentru a nu se sfaramita.

Mai departe, lasam pozele sa vorbeasca.

  • Drob de pui
  • Drob de pui
  • Drob de pui
  • Drob de pui

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu uita sa ne dai un Like. Ne gasesti pe Facebook si Instagram

Aici gasesti si alte retete din care te poti inspira.

Pofta buna!