Depresie?

Aceasta emotie apare cel mai des atunci cand noi insine nu ne dam nicio valoare si ne simtim vinovati de anumite lucruri pe care am fi dorit sa le facem diferit in trecut si ne reprosam foarte mult.

Au existat la un moment dat situatii nefericite ( sau persoane) care ne-au facut sa credem despre noi ca nu valoram nimic, situatiile nefericite si emotia de nefericire ne duc la aceasta depresie.

Persoanele care sunt in general depresive, sunt persoane care traiesc numai in trecut. Au uitat sa traiasca in prezent, sau chiar nu le pasa, iar viitorul ii ingrozeste de a dreptul.

Persoanele depresive de obicei se simt frustrate astfel incat pur si simplu nu mai au nicio motivatie pentru a face lucruri, tocmai pentru ca sa nu greseasca din nou, fug de asumare si responsabilitate, probabil pentru ca au fost obligati, sa isi asume si sa fie responsabili pentru lucruri pe care nu si le-au dorit si li se pare obositor.

Mai sunt persoanele din cealalta categorie care au multe visuri, au foarte multe lucruri de facut insa nu exista suficienta incredere de sine si apare conflictul interior in care sunt multe presiuni. Aceste persoane isi vad doar limitele, se simt nefericiti si obositi ( datorita conflictelor interioare care ii seaca de energie).  In general au fost presati de parinti in copilarie sa faca tot timpul mai mult si mai bine.

Depresia mai apare si atunci cand se intampla anumite lucruri, memoria noastra celulara “se trezeste” si ne reaminteste de anumite traume pe care noi le-am trait in alte vieti( cele mai dese sunt traumele mortii noastre).
Ne putem da seama de aceasta emotie cand pur si simplu nu ai idee de ce iti apare aceasta stare. Viata ta in general este frumoasa, ai cam tot ce iti trebuie, nu ai nemultumiri ( sau cel putin nu grave) si totusi aceasta stare apare.

Antrenandu-ne inteligenta emotionala, nu numai ca putem depasi aceste stari, insa ne ajuta si sa fim prezenti in viata noastra. Daca tot ne antrenam in a trai in prezent, recunostinta fiecarei clipe traite, te va ajuta sa treci peste orice stare mai putin frumoasa. Gaseste bucuria in fiecare lucru pe care il faci, in fiecare dar pe care il primesti ( un dar poate fi si atentia unei persoane iubite, nu trebuie sa fie ceva palpabil) sau pe care il oferi.

Exista terapeuti care te pot ajuta daca ai nevoie de ajutor sa te redresezi pe calea ta. Gaseste-l pe cel cu care rezonezi si cu care te simti confortabil.

Iti sunt desigur si eu la dispozitie daca rezonezi cu mine si energia mea .

La recitire,

Marina